top of page

Pesuainemyynti

Kalkinpoistaja, käyttöohjeita ja -vinkkejä

Varoitus: Happamana liuoksena Sonett Kalkinpoistaja syövyttää savi-, keraamisia-, marmori- tai laavakivipintoja. 

Kalkin poistaminen pinnoilta ilman veden lämmittämistä:

Kostuta siivousrätti Kalkinpoistajalla ja pyyhi pinnat. Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia ja huuhtele pinnat sitten puhtaalla vedellä. Mikäli kalkkikerros on paksumpi, kaada Kalkinpoistajaa suoraan pinnalle ja anna vaikuttaa 5-15 minuuttia. Huuhtele huolellisesti puhtaalla vedellä. 

Kalkin poistaminen kattiloista:

Kaada kattilan pohjalle 100 ml Kalkinpoistajaa ja puoli litraa vettä. Lämmitä seos noin 60 asteiseksi. Ota kattila pois liedeltä ja anna seoksen vaikuttaa noin 20-30 minuttia. Huuhtele astia huolellisesti.

Kalkin poistaminen vedenkeittimistä:

Kalkinpoistajaa ei saa lämmittää vedenkeittimessä! Valmista liuos edellisen ohjeen mukaan. Kaada liuos vedenkeittimeen ja anna vaikuttaa 20-30 minuttia. Huuhtele huolellisesti ja keitä täysi keittimellinen vettä lopuksi. Muista huuhdella myös kattila, jossa lämmitit seoksen. 

Kalkin poistaminen kahvinkeittimistä:

Kaada 200 ml Kalkinpoistajaa ja 800 ml vettä kahvinkeittimen vesisäiliöön. Noudata laitteen kalkinpoisto-ohjelmaa, mikäli sellainen on. Muuten suodata liuos normaalin kahvinkeitto-ohjelman mukaan kahvipannuun. Täytä vesisäiliö uudelleen puhtaalla vedellä niin monta kertaa, että suodatettu vesi on jälleen kirkasta. 

Kalkin poistaminen 4,5 kg pyykinpesukoneesta:

Kaada 1 litra Kalkinpoistajaa pesukoneeseen pesuainesäiliön kautta. Käynnistä 60 asteinen pesuohjelma ILMAN esipesua. Pesuohjelman päätyttyä pyyhi pesukoneen sisäpinnat. Irrota ja huuhtele pesuainesäiliö, mikäli se on pesukonemallissasi mahdollista. Puhdista vielä nukkasiivilä. 

Kalkin poistaminen tiskikoneesta:

Kaada 1 litra Kalkinpoistajaa tiskikoneen pohjalle. Käynnistä pisin pesuohjelma ILMAN esipesua ja ilman tiskiä. Pesun loputtua kone on jälleen valmis käytettäväksi. 

bottom of page